Sporters

Sporters

sportersSteeds meer mensen sporten. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten. Door pijn in uw voeten kunt u onnatuurlijk gaan, waardoor de kans op blessures toeneemt. Het is daarom van belang dat uw voeten in goede conditie zijn. Wat extra aandacht is dus geen overbodige luxe.

 
Wat kunt u zelf doen?

Zorg voor de juiste sportschoenen.
De gevolgen van slecht passende sportschoenen kunnen onder andere zijn: Ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels. kloofvorming aan de hielen, overmatig transpireren, blaren.
Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen.

Voorkom blaren
Vooral in het begin van het seizoen, wanneer de huid enige tijd niet aan druk of wrijving was blootgesteld, treden blaren op. Neem daarom vooral in deze periode beschermende maatregelen. Plak gevoelige huidgebieden tijdens training en wedstrijden af met bijvoorbeeld Leukoplast (dus zonder verbandgaas). De schoen wrijft dan tegen de pleister in plaats van tegen de huid.
Om blaren te voorkomen moeten sportschoenen goed aansluiten. Sommige sporters smeren hun schoenen aan de binnenkant in met vaseline en dragen geen sokken. Als u gauw last heeft van blaren probeer dan beter passend schoeisel te vinden en smeer de plaatsen waar blaren dreigen te ontstaan in met vaseline.

Wat kan de pedicure voor sporters doen

De ProVoet pedicure kan helpen uw voeten in goede conditie te houden, mogelijke problemen te voorkomen of tijdig te signaleren. Daarnaast kan zij adviseren over de aanschaf van de juiste sportschoenen en de persoonlijke verzorging van uw voeten.
U kunt een pedicure bezoeken voor de verzorging van gezonde of problematische nagels. De pedicure verwijdert eveneens overtollig eelt, likdoorns en behandelt kloven. (Zie ook: Voetproblemen).

Specifieke voetproblemen

Klik hier voor informatie over voetproblemen zoals voetwratten, eelt , likdoorns of schimmelnagels.

Tips over verzorging van de voet.

Klik hier voor tips over verzorging van de voet.

Bron: ProVoet

Diabetes en voeten

De voeten van diabetespatiƫnten hebben extra zorg nodig. Regelmatige controle en behandeling door een speciaal opgeleide pedicure kunnen ernstige problemen voorkomen. Waarom?

Lees meer...

 

Reuma en voeten

De voeten van reumapatiƫnten vragen extra zorg. Hun voeten zijn meer kwetsbaar en gevoeliger dan de voeten van gezonde mensen.

Lees meer...

 

Dementie en voetverzoring

Mensen met dementie zijn vaak voortdurend aan het lopen. De sterke behoefte om alsmaar 'onderweg' te zijn, veroorzaakt pijn aan de voeten. Ook voor demente mensen die bedlegerig zijn of de hele dag in een rolstoel zitten is regelmatige voetverzorging van groot belang.

Lees meer...

 

Sporters

Sporters

Steeds meer mensen sporten. Niet alleen bij voetbal en loopsporten, maar bij vrijwel alle takken van sport komt iedere verplaatsing voort vanuit de voeten.

Lees meer...

 

Cosmetische voetverzorging

Sporters

Veel pedicures verwijderen niet alleen eelt en likdoorns, maar hebben ook cosmetische voetverzorging in hun aanbod.

Lees meer...